top of page

Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden op bezoek bij Dechra Pharmaceuticals:

Onderstaand artikel komt uit het wekelijkse huisblad PC55

 

Op woensdag 15 juni brachten vrijwilligers van de Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden een bezoek aan Dechra Pharmaceuticals en dit niet zonder reden. Mirjam van Avendonk had onze stichting aangemeld voor een donatie uit de ‘Goede Doelenpot’, welke beschikbaar was binnen de organisatie. Ook zij was blij verrast dat haar nominatie toegekend was en niet zo maar. Uit de pot werd € 8.500,- beschikbaar gesteld en de vrijwilligers van de stichting mochten deze op komen halen. Ze werden ontvangen met koffie/thee en gebak, wat voor velen een verrassing was. Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden dankt Dechra Pharmaceuticals dan ook heel hartelijk voor de donatie en Mirjam van Avendonk voor het indienen van ons als goed doel.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuwsbericht geplaatst op: 4-7-2022

IMG20220615141914.jpg

Vrijwilligersavond Stichting Duofietsen Reusel:

Onderstaand artikel komt uit het wekelijkse huisblad D'n uitkijk

Stichting Duofietsen zet zich al 3 jaar, geheel belangeloos, in voor de ouderen in Reusel. Dit doen 60 vrijwilligers door vanaf maart tot en met oktober 5 dagen per week te gaan duofietsen met ouderen. Er wordt dagelijks met 7 fietsen een route van gemiddeld 29,5 kilometer gefietst. Naast de gezonde buitenlucht staat gezelligheid hoog in het vandel. Om die reden worden onder het fietsen 2 terrasjes aangedaan voor een drankje. Op woensdag 20 oktober 2021 werd het fietsseizoen van Stichting Duofietsen in Reusel feestelijk afgesloten met een vrijwilligersavond. Tijdens deze avond werd stilgestaan bij het goede werk dat de vrijwilligers gedaan hebben voor de senioren in Reusel. Volgens Hermans Assurantiën verdienen niet alleen de gasten aandacht, ook de vrijwilligers mogen in het zonnetje gezet worden. Om deze reden hebben Hermans Assurantiën en Nh1816 Verzekeringen de vrijwilligersavond als cadeau aangeboden. Naast een bedankje voor de vrijwilligers vinden Hermans Assurantiën en Nh1816 Verzekeringen het belangrijk om voor de langere termijn iets te betekenen. Voor het onderhouden en de vervanging van de duofietsen is namelijk voortdurend geld nodig. Naast de vrijwilligersavond werd daarom ook een cheque van €2.000 aangeboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overhandiging cheque door Dennis Hermans en Bas van der Heijden (Hermans Assurantiën) aan

Ad van Limpt (voorzitter Stichting Duofietsen)

 

 

Hermans Assurantiën en Nh1816 Verzekeringen willen Stichting Duofietsen danken voor de steun aan de senioren in Reusel. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten! Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Of bent of kent u iemand die graag meegaat als gast? Voor meer informatie kunt u terecht bij Ad van Limpt (voorzitter) via 06 - 23 46 52 75, info@duofietsenreusel.nl of www.duofietsenreusel.nl.


Nieuwsbericht geplaatst op: 29-10-2021

ADJEEE.png

Wandeltocht Duofietsen:

Op zondagmorgen 29 nov 10.00 uur konden de eerste wandelaars van start gaan bij IJsboerderij Fabor voor een wandeling van 10,5 km. Het was de eerste wandeling van een tweeluik. De route liep naar het Kroonven. Zondag 13 december stond de 2e wandeling op het programma. Deze wandeling ging helemaal door de Reuselse bossen. Onderweg kon men genieten van de mooie natuur en als er nog wat tijd over was kon men de vragen beantwoorden, die men bij aanvang meekreeg om in te vullen. Na afloop kon men deze  inleveren bij de controlepost bemand door vrijwilligers van de stichting. In totaal gingen 437 wandelaars van start, verdeeld over de twee zondagen (196 en 241) wat gerust een mooi succes is. De organisatie hield scherp toezicht op het naleven van de corona regels, zoals afstand houden en binnen mondkapjes dragen. Vooraf lagen de vertrektijden vast per persoon, zodat er een grote spreiding was bij het wandelen. Onderweg kon men genieten van de versnaperingen welke afgehaald konden worden bij Outdoor Park Reusel, D’n Ouwe Brandtoren en IJsboerderij Fabor.

 

De wandelaars waren zeer te spreken over de organisatie en vonden het erg leuk, dat er in deze coronatijd zo’n wandeling werd aangeboden en er toch een beetje wedstrijdelement aanwezig was.

 

Els Moers en Annelien v.d. Rotte vulden de antwoorden het beste in, waardoor zij als eerste eindigden in het eindklassement. Zij deden beide keren mee en vulden beide keren ook de vragen in.  

 

Kortom: Stichting Duofietsen Reusel-de Mierden kan tevreden zijn voor het organiseren van wandeling en na aftrek van de kosten kon men ook nog € 670,= bijschrijven op haar bankrekening.


Nieuwsbericht geplaatst op: 14-12-2020

DSC_0486 (2).JPG

Duofietsen corona-proof:
 

Vanaf juni zijn we weer aan het fietsen met onze aangepaste fietsen. Tussen de zittingen van de gast en de vrijwilliger is nu een zeildoek geplaatst. Er is ook een protocol voor het reinigen van de fietsen.

In de Kempenaer staat een uitgebreid verslag. Klik hier om het te lezen.

 

Lintje voor voorzitter Ad van Limpt:

Op vrijdag 24 april werd onze voorzitter Ad van Limpt verrast met een bezoek van burgemeester Annemieke van de Ven tijdens de aangepaste lintjesregen 2020. Ad van Limpt ontvangt een koninklijke onderscheiding voor al zijn vrijwilligerswerk. De daadwerkelijke uitreiking vind op 3 juli plaats.

Ad van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor het artikel uit het ED.


Nieuwsbericht geplaatst op: 25-06-2020

Vrijdags voor Reusel Kermis naar de markt
 

Op vrijdag 6 september zijn we met de duofietsen naar de Reuselse weekmarkt op de Groeneweg geweest. Hier hebben we handwarmers voor onze duofietsen gekregen van Van den Berg Markthandel. Tijdens de wat koudere dagen kunnen onze gasten hun handen warm houden met deze handwarmers.


Nieuwsbericht geplaatst op: 12-09-2019

IMG-20190906-WA0005.jpg
Anker 1

Fietsen geleverd en eerste proefritten gemaakt
 

Op 6 maart zijn er door Roll-On Mobility vier duo fietsen en één rolstoelfiets geleverd. 's Middags hebben we met 10 vrijwilligers de eerste proefrit gemaakt. Het was een erg leuke middag en alle vrijwilligers waren laaiend enthousiast. In de koffiepauze werden mooie verhalen opgehaald. Het weer was niet al te best, maar dat kon de pret niet drukken. Donderdag 7 maart hebben we wederom met 10 vrijwilligers een rit gemaakt. Dit keer naar Herberg het Wilde Zwijn. Door een stortbui onderweg, zijn we toen maar wat langer blijven zitten in deze herberg. Omstreeks vijf uur waren weer terug in Reusel na een winderige middag.


Nieuwsbericht geplaatst op: 10-03-2019

bottom of page